Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

SVJETSKI DAN HOSPICIJA I PALIJATIVNE SKRBI & 10 godina rada palijativne skrbi Doma zdravlja Vukovar

facebook_1697528141492_7119949073973073427

Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi obilježili smo danas 14.10.2023. u Vukovaru i Iloku.  Danas obilježavamo i 10 godina palijativne skrbi u Domu zdravlja Vukovar.

Ovaj dan je posvećen podizanju svijesti o važnosti hospicijske skrbi i palijativne njege te pružanju podrške pacijentima koji se suočavaju s terminalnim bolestima.  Cilj je naglasiti potrebu za dostojanstvenim završetkom života, pružiti podršku obiteljima i istaknuti doprinos stručnjaka u palijativnoj skrbi.

Svjetski dan hospicija podsjeća nas na potrebu za humanom i cjelovitom skrbi za one koji se suočavaju s teškim bolestima te potiče na razumijevanje i empatiju prema tim pacijentima i njihovim obiteljima.

Zdravstveni djelatnici i volonteri palijativne skrbi Doma zdravlja Vukovar su danas kroz javno zdravstvenu aktivnost pokušali približiti stanovnicima što je to palijativna skrb, te da smo tu uvijek za njih. 

Članovi tima, med. sestra Karolina Omašić, dr. Mario Begović, med. sestra Tatjana Lukić, dr. Lazar Manojlović, psiholog Domagoj Matanović, stomatolog Tin Jovanovac, volonteri udruge “Branitelj pomaže branitelju”, koordinator skrbi Ahnetka Stjepanović.

Hvala na podršci Vukovarsko srijemskoj županiji, gradu Vukovaru, ravnatelju Nacionalne memorijalne bolnice “dr. Juraj Njavro” Vukovar. Hvala medijima koji su nas prepoznali i podržali.