Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Tečaj trajne medicinske izobrazbe 3. kategorije u edukacijskom centru Zavoda

Teaj-trajne-medicinske-izobrazbe-3-kategorije-u-edukacijskom-centru-Zavoda

Tečaj trajne medicinske izobrazbe 3. kategorije pod nazivom „ Primarna zdravstvena zaštita i OHBP – karike u lancu zbrinjavanja AKS-a, srčanog aresta i periarestnih aritmija“ održana je u Zavodu za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima 5. studenog 2022. godine.

Organizatori tečaja bili su Hrvatsko društvo za hitnu medicinu i Zavod za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije. Tečaj su vodili predavači i instruktori iz različitih segmenata hitne medicine. Dr. Branka Bardak, specijalistica obiteljske i hitne medicine, nacionalna instruktorica za izvanbolničku i bolničku hitnu medicinu, međunarodna instruktorica za masovne nesreće i zamjenica ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije, predstavila je novosti u zbrinjavanju akutnog koronarnog sindroma te je vodila radionicu na temu zbrinjavanja periarestnih aritmija.

Dr. Dragana Bekić, specijalistica hitne medicine iz KBC Osijek, međunarodna instruktorica za europske tečajeve naprednog održavanja života i traume, predavala je o periarestnim aritmijama te je vodila radionicu o prepoznavanju periarestnih aritmija. Dr. sc. Jelena Kovačević, specijalistica školske medicine držala je predavanje i radionicu o osnovnim mjerama održavanja života. Dr. Luka Maršić, specijalizant hitne medicine iz OB „Josip Benčević“ Slavonski Brod držao je predavanje o bolničkom zbrinjavanju akutnog koronarnog sindroma.

Prvostupnik sestrinstva Mario Matić, glavnih tehničar Zavoda i nacionalni instruktor za automatski vanjski defibrilator (AVD) vodio je radionicu o osnovnim mjerama održavanja života uz upotrebu AVD-a. Polaznici tečaja bili su liječnici zaposleni u obiteljskoj medicini, izvanbolničkoj i bolničkoj hitnoj službi te u epidemiološkoj službi. Cilj tečaja bio je povezati primarnu zdravstvenu zaštitu, izvanbolničku i bolničku hitnu službu kroz odabrane teme, i obnoviti vještine koje se rjeđe koriste u svakodnevnom radu, a važne su za kvalitetno zbrinjavanje pacijenata na svim razinama zdravstvene zaštite.