Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

NACIONALNI TJEDAN DOJENJA 01.10. – 07.10.2021.

20211007_110606-Kopiraj

Djelatnost patronažne službe Doma zdravlja Vukovar obilježila je Nacionalni tjedan dojenja, dana 07.10.2021. godine u 11;00 sati u prostorijama Savjetovališta za dojenje na adresi Nikole Tesle 1. Nacionalni tjedan dojenja obilježili smo predavanjima patronažnih sestara „Dojenje je naša zajednička odgovornost“ predavanje patronažne sestre Živanke Brodalić,bacc.med.techn. te „Poslijeporodna tuga i depresija“ predavanje patronažne sestre Nadaline Popović, mag.med.techn. Na početku predavanja prisutne je pozdravio pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo Vukovarsko srijemske županije, Mato Puljić, dipl.oec., i ravnatelj Doma zdravlja Vukovar, Ante Lohinski, mag.oec.

Ovakva ista edukacija održana je i u gradu Iloku, dana 08.10.2021. u sklopu Savjetovališta za dojenje. Predavanje su održale Marina Mlađen,bacc.med.techn. „Poslijeporodna tuga i depresija“ i Živanka Brodalić,bacc.med.techn. „Dojenje je naša zajednička odgovornost.“ Na početku predavanja prisutne je pozdravila gradonačelnica grada Iloka, Marina Budimir,dr.med.spec.obiteljske medicine.

  

Patronažna služba Doma zdravlja Vukovar već dvije godine ima kao projekt organizirano Savjetovalište za dojenje koje je financirano od strane Vukovarsko srijemske županije – Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb.

Medijski su ovu aktivnost Doma zdravlja Vukovar podržali radio Vukovar i radio Ilok. Također, u radio emisiji „Zdravko,“ na radio Vukovaru predstavnici patronažne djelatnosti Doma zdravlja Vukovar, govorili su o prednostima dojenja. http://www.hrv.hr/zabava/studio-online/item/24371-zdravko-nedjelja-3-10-2021