Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Domovi zdravlja Dubrovnik i Vukovar potpisali Povelju o prijateljstvu

vudu-1

Na svečanosti obilježavanja 20. obljetnice prijateljstva domova zdravlja Dubrovnik i Vukovar u petak 10. svibnja su u dubrovačkoj palači Ranjina Povelju o prijateljstvu potpisali ravnatelji Branko Bazdan i Ante Lohinski.

Ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan rekao je kako je dugogodišnja suradnja dvije zdravstvene ustanove posebnom poveljom dobila potvrdu.

‘Mi smo dvije najisturenije točke države i izuzetnim doprinosom svih djelatnika i zdravstvenih radnika iz ratnog pepela smo podigli zdravstvenu zaštitu na današnju razinu. Vjerujemo da je na izuzetno dobroj razini. Uz Pulu, Dubrovnik i Vukovar dostigli su najvišu razinu palijativne skrbi u Hrvatskoj’, ustvrdio je Bazdan.

 

Ravnatelj Doma Zdravlja Vukovar Ante Lohinski istaknuo je kako je danas primarna zdravstvena zaštita u oba grada na visokoj razini.

‘Ambulante su jako dobro opremljene i energetski obnovljene. Vukovar je jedan od prvih u palijativnoj skrbi i mnogi nam dolaze zbog toga, a Dubrovnik je uvijek uz nas’, rekao je Lohinski.

Inicijatorica suradnje, ravnateljica Opće bolnice Vukovar dr. Vesna Bosanac rekla je kako se dvije ustanove pomažu i u najtežim i u lijepim trenucima.

‘Raduje me što se u Metkoviću, gdje je bila značajna ratna bolnica, danas organizira dnevna bolnica’, kazala je Bosanac.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić izrazio je zadovoljstvo zbog suradnje koja traje još od završetka Domovinskog rata.

‘Suradnja je plodna, kroz mnoge simpozije, posjete i konzultacije. Dva grada su bila u relativno sličnoj situaciji žrtve agresije, a imali smo uzorno organizirano zdravstvo u okolnostima tih teških vremena. Hvala svima koji su dali doprinos u ratnom i poratnom vremenu’, rekao je župan i dodao kako dvije županije imaju izuzetno prisne odnose.