Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ODRŽANA SVEČANA PROMOCIJA KNJIGE

promo_knjiga-1

Služiti čovjeku – putokaz humanosti u medicini

Dana 21.02.2019. u dvorani „Lavoslava Ružičke“ u Vukovaru u 17:00 sati je održana svečana promocija knjige „Služiti čovjeku – putokaz humanosti u medicini.“ Promociju su organizirali Dom zdravlja Vukovar i Vukovarsko srijemska županija, a pokrovitelji su bili grad Vukovar i Vukovarsko srijemska županija.

Skup su pozdravili ravnatelj Doma zdravlja Vukovar, Ante Lohinski, mag.oec,, ravnateljica OŽB Vukovar  mr.sc. Vesna Bosanac, dr.med.spec. pedijatar, predstavnik braniteljskih udruga Danijel Rehak, zamjenik gradonačelnika grada Vukovara, Marijan Pavliček, prof i zamjenica pročelnika za zdravstvo Vukovarsko srijemske županije,Dragana Leko, dipl.iur.

Na promociji su o knjizi govorili Vlasta Vučevac, dr.med., predsjednica Hrvatskog društva za palijativnu medicinu HLZ, te prof. dr. sc. Marijana Braš i prof. dr. sc. Veljko Đorđević, urednici knjige.

U knjizi su prikazani kao primjeri dobre prakse Dom zdravlja Vukovar i Dom zdravlja Županja. Iz tog razloga poseban osvrt na knjigu dali su predstavnici Doma zdravlja Županja, glavna sestra Janja Stojanović, mag.med.techn pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo. i glavna sestra Ahnetka Stjepanović, mag.med.techn. pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo  Doma zdravlja Vukovar.

Dom zdravlja Županja i Dom zdravlja Vukovar su ujedno i dobitnici priznanja kao primjeri dobre prakse u implementaciji palijativne medicine, koja je i prikazana u knjizi.

Na kraju promocije prisutnima se kao jedan od promotora obratila dr.sc.Agneza Aleksijević, mag.med.techn v.pred. pomoćnica ravnateljice za sestrinstvo OŽB Vukovar.

A kao branitelj i jedan od autora u knjizi prisutnima se obratio i Željko Miškulin.