Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

PROSLAVA MEĐUNARODNOG DANA STARIJIH OSOBA

dan_starijih1

Grad Vukovar je kroz inicijativu Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport,
branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo i Doma za stare i nemoćne, 01. listopada 2018. obilježio je Međunarodni dan starijih osoba.

Povod za obilježavanje je otvaranje još jedne od mogućnosti koja će osigurati sudjelovanje osoba treće životne dobi u društvu u skladu s njihovim potrebama i mogućnostima.

Prigodan program, uz gore navedeni Upravni odjel, organizirali su Dom zdravlja Vukovar, Crveni križ Vukovar i Dječji vrtić Vukovar 1, a suradnici su Dom za starije i nemoćne osobe Vukovar, Udruga umirovljenika “Zapadni Srijem” – podružnica Borovo naselje, Udruga umirovljenika „Vukovar novi”, Hrvatska udruga umirovljenika i invalida rada grada Vukovara, Dom za stare i nemoćne Primum i Dom Magnolija.

U sklopu prigodnog programa sugrađanima treće životne dobi osigurano je mjerenje tlaka i šećera u krvi, podjela informativnih letaka, domjenak, nastup vrtićke djece Dječjeg vrtića 1 Vukovar i TS Allegro.

„Ovim smo neformalnim druženjem obilježili Međunarodni dan starijih osoba. Riječ je o samo još jednom znaku pažnje kojim Grad Vukovar osobama treće životne dobi poručuje kako misli i brine o njima, iako je puno bitnija činjenica da Grad Vukovar to čini kroz cijelu godinu počevši od besplatnog gradskog prijevoza, božićnica, uskrsnica, izleta u Bizovac,” rekla je ovom prilikom zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić.