Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

SJEDNICA STRUČNOG DRUŠTVA DOMOVA ZDRAVLJA

sjednica1

U novootvorenoj dvorani za sastanke i edukacije Doma zdravlja Vukovar u ulici Nikole Tesle 1. u Vukovaru, 21. i 22. listopada 2016. godine je održana sjednica Stručnog društva domova zdravlja pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca u zdravstvu.

                Uz vodstvo Hrvatske udruge poslodavaca u zdravstvu, sjednici su prisustvovali ravnatelji domova zdravlja iz cijele Hrvatske.

                Raspravljalo se o problematici poslovanja domova zdravlja, s osvrtom na kadrovsku problematiku i načine rješavanja nedostajućih kadrova ugovorima o poslovnoj suradnji s bolnicama i zapošljavanju liječnika s radnom dozvolom tj. stranaca.

                Jednoglasno je usvojen prijedlog, kojega je iznio  dr.sc. Većeslav Bergman dr.med. dent. spec. stom. protetike, ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije, da svaki dom zdravlja izdvoji donaciju (veliki domovi zdravlja 10.000,00 kn, a mali 5.000,00 kn, Dom zdravlja Zagrebačke županije donirat će 15.000,00 kn) za obnovu Vukovarskog vodotornja.

U sklopu programa ravnatelji su posjetili tvornicu lijekova Yasenka, Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata i zapalili svijeće, Muzej Vučedolske kulture, razgovarali s ratnom i sadašnjom ravnateljicom Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana  mr.sc. Vesnom Bosanac,dr. med. spec. pedijatrije, te posjetili Muzej ratne bolnice.

                Ovo je bio prvi sastanak Stručnog društva domova zdravlja izvan sjedišta Hrvatske udruge poslodavaca u zdravstvu u Zagrebu. Svi su se složili kako je bilo premalo vremena za vidjeti sve što  Vukovar može ponuditi, te da će se ovakav susret ponoviti.