Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Zdravstvena tribina “Zdravstvena njega u palijativnoj skrbi – iskustva iz SAD-a”

Dana 02. travnja 2016.godine u Vukovaru je organizirana zdravstvena tribina “Zdravstvena njega u palijativnoj skrbi – iskustva iz SAD-a”. Gost predavač je bila medicinska sestra  mr.sc.Marilyn Graves. U sklopu radnog dijela programa, osim gošće iz SAD-a, gosti su bili i predstavnici Opće bolnice Koprivnica “Tomislav Bardek”, medicinska sestra Sandra Lovrić, bacc.med.techn i zamjenica sanacijske upraviteljice Mirna Zagrajski – Brkić, dr. med., specijalist uže specijalnosti koji su predstavili primjer dobre prakse palijativne skrbi u bolnici u Koprivnici.

Organizatori ove tribine bili su Dom zdravlja Vukovar i palijativni tim “LiPa”, a suorganizator Opća županijska bolnica Vukovar i bolnica hrvatskih veterana.

Pokrovitelji su bili Vukovarsko srijemska županija -Upravni odjel za zdravstvo i Grad Vukovar.

Gosti iz palijativnog tima “LiPa” zajedno sa gošćom iz SAD-a, te gostima iz Koprivnice i Našica tijekom svog boravka u Vukovaru, posjetili su muzej sjećanja “Vukovarska bolnica 1991” gdje su im domaćini bili ravnateljica ratne bolnice, mr.sc.Vesna Bosanac, glavna medicinska sestra tijekom ratnih događanja u Vukovaru, Binazija Kolesar bacc.med.techn. te današnja glavna medicinska sestra Opće županijske bolnice i bolnice hrvatskih veterana, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo, Agneza Aleksijević, mag.med.techn.

Radni dio nastavljen je u Pastoralnom centru „Sv.Bono,“ domaćini su bili ravnatelj Doma zdravlja Vukovar, Ante Lohinski,mag.oec. i glavna sestra Doma zdravlja Vukovar, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo, Ahnetka Stjepanović,mag.med.techn.

Nakon radnog dijela gosti su zajedno s domaćinima posjetili “Vodotoranj” simbol ratnog razaranja grada Vukovara te muzej “Vučedolske kulture.”

Odlicno  druženje, preko osamdeset prisutnih zdravstvenih profesionalaca došli su poslušati i razmijeniti iskustva da kolegicom Marilyn iz SAD-a u Vukovaru. Druženje  je završeno prijateljskim rastankom i nadom u ponovni susret bilo gdje.

 {gallery}tribina{/gallery}