Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Edukativno zdravstveno predavanje za korisnike dnevnog boravka

Nakon predavanja o dijabetesu održanom 14. listopada u prostorijama Dnevnog boravka za starije , a u suradnji Programa „Dnevni boravak i pomoć u kući“ te Patronažne službe Doma zdravlja Vukovar, u Dnevnom boravku ponovno je u suradnji dvije institucije održano edukativno zdravstveno predavanje za korisnike.
Ovoga puta tema zdravstvenog predavanja bila je inkontinencija, a predavanje su održale glavna sestra Doma zdravlja Vukovar Ahnetka Stjepanović te Darija Gojković iz tvrtke Tena.

Na predavanu je bilo riječi o uzroci, vrstama, stupnjevima te liječenju inkontinencije, kao i važnosti vježbanja te pomagalima za osobnu i kvalitetnu njegu pri inkontinenciji. Predavači su osim izlaganja i upoznavanja s pomagalima korisnicima dali mogućnost i individualnog razgovara odnosno savjetovanja te je Dnevnom boravku donirana određena količina pomagala inkontinenciju za korisnike.
Zdravstvena predavanja za korisnike Dnevnog boravka imaju cilj i svrhu educirati korisnike o različitim zdravim odnosno bolesnim stanjima te ih kroz različite teme podučiti važnosti brige o vlastitom psiho-fizičkom zdravlju što je preduvjet za kvalitetan život odnosno starost, a sve to u suradnji sa stručnjacima.
Na polju zdravstvene prevencije u Dnevnom boravku se za korisnike svakog tjedna održava i mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi te se dva puta tjedno održavaju vježbe prilagođene osobama starijim od 65 godina.