Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“Stoma” klub Vukovar

stoma

„Stoma klub Vukovar“ osnovan je 17.05.2013. g na inicijativu djelatnika Doma zdravlja Vukovar. Budući da  na području Vukovarsko-srijemske županije dotad nije djelovala udruga ili klub ovakvog tipa, uvidjeli smo potrebu za okupljanjem i suradnjom s osobama korisnicima stoma pomagala te njihovim članovima obitelji i prijateljima zbog pružanja podrške te korisnih informacija vezanih za funkcioniranje i život sa stomom.

     U svibnju 2013. g  je održana osnivačka skupština u prostoru Doma zdravlja Vukovar na kojoj su sudjelovali korisnici stoma pomagala, članovi njihovih obitelji, prijatelji, liječnici i medicinske sestre te ostali suradnici. Tijekom skupštine su predstavljeni program, način rada te ciljevi stoma kluba. Također je izabran i prvi  predsjednik kluba, Šeda Vlatko koji je nažalost preminuo. Za predsjednika je potom izabran gospodin Kegalj Damir iz Županje.

     U osnivanju, funkcioniranju i kluba su također pomogle predstavnice firmi za distribuciju stoma pomagala, predsjednik ILCO Saveza Hrvatske, gospodin Ivan Kovačić te djelatnici Doma zdravlja Vukovar.

      Također treba napomenuti kako stoma klub surađuje s odjelima kirurgije OŽB Vukovar i OB Vinkovci,  Domom zdravlja Županja te liječnicima i medicinskim sestrama obiteljske medicine Doma zdravlja Vukovar. Takođe surađuje s ILCO Savezom Hrvatske čiji bi član uskoro trebao postati i Stoma klub Vukovar.

O NAMA

     Rad stoma kluba je volonterski i humanitaran te se mogu uključiti svi koji žele sudjelovati, podržati i pomoći u funkcioniranju kluba.

 Stručni sastanci članova „Stoma kluba“ održavaju se zadnji petak u mjesecu u 14 h u Nikole Tesla 1a

VODITELJI STOMA KLUBA

–          Predsjednik „Stoma kluba“, gospodin Damir Kegalj, mob: 098/596-340

Stručni edukator u radu „Stoma kluba“ patronažni tehničar Ivan Ivančević : 099/792-31-70