Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

NACIONALNI TJEDAN DOJENJA

ILOK

Dana 03. listopada 2018. godine  obilježen je Nacionalni tjedan dojenja u gradu Iloku i Vukovaru.

Patronažna služba Doma zdravlja Vukovar u suradnji s gradovima organizirala je radionicu i predavanje  za mlade majke i trudnice s ciljem promocije dojenja. Predavanje i radionica u Iloku  je  organizirana u Gradskoj knjižnici i čitaonici u 9:00 sati.

    Tema predavanja je bila „Dojenje; Temelji za život“. Kroz predavanje je prikazano kako je Hrvatska u svibnju potpisala Rezoluciju Svjetske zdravstvena organizacije za prehranu dojenčadi i male djece, koja preporučuje isključivo dojenje u prvih šest mjeseci. Isključivo dojenje podrazumijeva, ishranu majčinim mlijekom, bez uvođenja dodatnih napitaka pa i vode, te dojenje od šest mjeseci uz adekvatnu dohranu do 2 godine života, pa i dulje. Ispred patronažne službe Doma zdravlja Vukovar predavanje je održala patronažna sestra Lidija Vranković Knapček, bacc.med.techn, a prisutne su bile i patronažne sestre Živanka Brodalić, bacc.med.techn, Tatjana Dujaković, bacc.med.techn. i glavna sestra Doma zdravlja Vukovar Ahnetka Stjepanović, mag.med.techn.

Ovoj našoj aktivnosti odazvao se veći broj trudnica i majki s dojenčadi.

     Istu dan u 11: 00 sati organizirano je predavanje i radionica u Vukovaru u prostorima Doma zdravlja Vukovar na adresi Nikole Tesle 1.

     Zahvaljujemo gradu Iloku, gradonačelnici Marini Budimir dr. med. spec.  obiteljske medicine koja je podržala ovu našu aktivnost aktivnim sudjelovanjem i vrijednom donacijom. Naime, prisutne majke dobile su od grada poklon bon u vrijednosti od 200,00 kn za kupnju dječje kozmetike. Također, zahvaljujemo i  ravnateljici Gradske knjižnice i čitaonice u Iloku Renati Banožić.

Patronažna služba Doma zdravlja Vukovar podijelila je majkama u Iloku i Vukovaru također prigodne poklone.

Ovu našu akciju  u gradu Vukovaru medijski je popratio Hrvatski radio Vukovar te im ovim putem zahvaljujemo.


Gradska knjižnica i čitaonica u Iloku


Gradska knjižnica i čitaonica u Iloku

Prostori Doma zdravlja Vukovar, Nikole Tesle 1.