Važna obavijest u vezi COVID-19!
Mole se svi pacijenti koji imaju respiratorne teškoće (kašalj, curenje nosa, povišenu temperaturu) da ne dolaze u prostore doma zdravlja već da prvo telefonom kontaktiraju svojeg liječnika!
TELEFONSKI BROJ VAŠEG DOKTORA JE STALNO ZAUZET? U TOM SLUČAJU ZOVITE GA NA DODATNI BROJ , I OSTAVITE PORUKU.

DOM ZDRAVLJA VUKOVAR - SAJMIŠTE
Adresa: Sajmište 1 , 32000 Vukovar
DOM ZDRAVLJA VUKOVAR - BLAGE ZADRE
Adresa: Blage Zadre 1, 32010 Vukovar
DOM ZDRAVLJA VUKOVAR - TRG KRALJA TOMISLAVA
Adresa: Trg kralja Tomislava 2, 32000 Vukovar
DOM ZDRAVLJA VUKOVAR - ILOK
Adresa: J.J. Strossmayera 49, 32236 Ilok

narucivanje

Svim medicinskim sestrama i medicinskim tehničarima čestitamo Međunarodni dan sestrinstva te zahvaljujemo na znanju, trudu i brizi koje svakodnevno pružaju svojim pacijentima!

Ovogodišnja tema 12. svibnja, Međunarodnog dana medicinskih sestara – dana sestrinstva, prepoznaje utjecaje globalne pandemije bolesti COVID–19 na zdravstveni sustav i medicinske sestre/medicinske tehničare te promišlja o tom utjecaju i u budućnosti. Pandemija bolesti COVID–19 ponovno je jasno pokazala i još više učvrstila važnu ulogu medicinskih sestara i medicinskih tehničara u održavanju zdravlja ljudi tijekom cijelog životnog vijeka, a posebice u izvanrednim okolnostima globalne javnozdravstvene ugroze.

No, iako je tijekom epidemije došlo do značajnih poremećaja u zdravstvu, također su se dogodile i neke inovacije koje su poboljšale pristup zdravstvenoj skrbi, stoga se ovogodišnja tema Međunarodnog dana sestrinstva fokusira na promjene i inovacije u sestrinstvu te utjecaj tih promjena na budućnost zdravstvene zaštite. Medicinske sestre i medicinski tehničari najbrojnija su skupina u zdravstvu, koja u Hrvatskoj broji 35 tisuća zaposlenih, te stoga treba imati bitnu ulogu u planiranju zdravstvene zaštite u budućnosti. Pandemija bolesti COVID–19 nesumnjivo je razotkrila niz slabosti u mnogim zdravstvenim sustavima na svijetu te ogroman pritisak pod kojim svakodnevno rade medicinske sestre i tehničari, ali je istovremeno pokazala i njihovu iznimnu predanost, posvećenost i hrabrost u borbi s javnozdravstvenim izazovima koje donosi pandemija.

Međutim, osim velikog i stalnog pritiska na zdravstveni sustav, pandemija je isto tako donijela i priliku za koncipiranje, istraživanje i primjenu novih modela zdravstvene skrbi, u kojima su medicinske sestre i medicinski tehničari zasigurno bitan i nezaobilazan čimbenik. Dobra zdravstvena zaštita u budućnosti može se postići samo generiranjem novih politika koje utiru put svakoj promjeni koja vodi što boljoj, dostupnijoj i sveobuhvatnijoj zdravstvenoj zaštiti pučanstva na lokalnoj razini, ali također i globalno, u cijelom svijetu.

Pretraga

 

SAVJETOVALIŠTE ZA DOJENJE

TEČAJ ZA TRUDNICE

TEČAJ 4 1

Palijativna skrb

EU projekt (UP.02.2.1.02.)

eu projekt21

edukacija

KORISNI TELEFONI

 Opća bolnica Vukovar
           +385 32 452 111
 
 Zavod za javno zdravstvo,Vukovar
           +385 32 413 179
 
Opća bolnica Vinkovci
           +385 32 349 349
 
Hitna medicinska pomoć
           
194 ili 112
 

 

 

HZZO Vinkovci
          +385 32 308 911

HZZO Ispostava Vukovar
           +385 32 441 725

HZZO Ispostava Ilok
           +385 32 590 440


 Izrada i održavanje MCE Vukovar

U svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva www.dzvukovar.hr koristi kolačiće (cookies).

Postavke kolačića možete kontrolirati i prilagođavati u Vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem istih.

Prihvaćam