Važna obavijest u vezi COVID-19!
Mole se svi pacijenti koji imaju respiratorne teškoće (kašalj, curenje nosa, povišenu temperaturu) da ne dolaze u prostore doma zdravlja već da prvo telefonom kontaktiraju svojeg liječnika!
DOM ZDRAVLJA VUKOVAR - SAJMIŠTE
Adresa: Sajmište 1 , 32000 Vukovar
DOM ZDRAVLJA VUKOVAR - BLAGE ZADRE
Adresa: Blage Zadre 1, 32010 Vukovar
DOM ZDRAVLJA VUKOVAR - TRG KRALJA TOMISLAVA
Adresa: Trg kralja Tomislava 2, 32000 Vukovar
DOM ZDRAVLJA VUKOVAR - ILOK
Adresa: J.J. Strossmayera 49, 32236 Ilok

narucivanje

Na svečanosti obilježavanja 20. obljetnice prijateljstva domova zdravlja Dubrovnik i Vukovar u petak 10. svibnja su u dubrovačkoj palači Ranjina Povelju o prijateljstvu potpisali ravnatelji Branko Bazdan i Ante Lohinski.

Ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan rekao je kako je dugogodišnja suradnja dvije zdravstvene ustanove posebnom poveljom dobila potvrdu.

'Mi smo dvije najisturenije točke države i izuzetnim doprinosom svih djelatnika i zdravstvenih radnika iz ratnog pepela smo podigli zdravstvenu zaštitu na današnju razinu. Vjerujemo da je na izuzetno dobroj razini. Uz Pulu, Dubrovnik i Vukovar dostigli su najvišu razinu palijativne skrbi u Hrvatskoj', ustvrdio je Bazdan.

 

Ravnatelj Doma Zdravlja Vukovar Ante Lohinski istaknuo je kako je danas primarna zdravstvena zaštita u oba grada na visokoj razini.

'Ambulante su jako dobro opremljene i energetski obnovljene. Vukovar je jedan od prvih u palijativnoj skrbi i mnogi nam dolaze zbog toga, a Dubrovnik je uvijek uz nas', rekao je Lohinski.

Inicijatorica suradnje, ravnateljica Opće bolnice Vukovar dr. Vesna Bosanac rekla je kako se dvije ustanove pomažu i u najtežim i u lijepim trenucima.

'Raduje me što se u Metkoviću, gdje je bila značajna ratna bolnica, danas organizira dnevna bolnica', kazala je Bosanac.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić izrazio je zadovoljstvo zbog suradnje koja traje još od završetka Domovinskog rata.

'Suradnja je plodna, kroz mnoge simpozije, posjete i konzultacije. Dva grada su bila u relativno sličnoj situaciji žrtve agresije, a imali smo uzorno organizirano zdravstvo u okolnostima tih teških vremena. Hvala svima koji su dali doprinos u ratnom i poratnom vremenu', rekao je župan i dodao kako dvije županije imaju izuzetno prisne odnose.

Pretraga

epidemioloska sluzba zzjzvusz2


Za nove informacije o corona virusu i preporuke posjetite stranicu

www.zzjz-vsz.hr


EU projekt

„Poboljšanje uvjeta za pružanje primarne zdravstvene zaštite
u Vukovarsko-srijemskoj županiji“

  

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa «Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.»

SAVJETOVALIŠTE ZA DOJENJE

Palijativna skrb

EU projekt (UP.02.2.1.02.)

eu projekt21

edukacija

KORISNI TELEFONI

 Opća bolnica Vukovar
           +385 32 452 111
 
 Zavod za javno zdravstvo,Vukovar
           +385 32 413 179
 
Opća bolnica Vinkovci
           +385 32 349 349
 
Hitna medicinska pomoć
           
194 ili 112
 

 

 

HZZO Vinkovci
          +385 32 308 911

HZZO Ispostava Vukovar
           +385 32 441 725

HZZO Ispostava Ilok
           +385 32 590 440


 Izrada i održavanje MCE Vukovar

U svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva www.dzvukovar.hr koristi kolačiće (cookies).

Postavke kolačića možete kontrolirati i prilagođavati u Vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem istih.

Prihvaćam