Važna obavijest u vezi COVID-19!
Mole se svi pacijenti koji imaju respiratorne teškoće (kašalj, curenje nosa, povišenu temperaturu) da ne dolaze u prostore doma zdravlja već da prvo telefonom kontaktiraju svojeg liječnika!
DOM ZDRAVLJA VUKOVAR - SAJMIŠTE
Adresa: Sajmište 1 , 32000 Vukovar
DOM ZDRAVLJA VUKOVAR - BLAGE ZADRE
Adresa: Blage Zadre 1, 32010 Vukovar
DOM ZDRAVLJA VUKOVAR - TRG KRALJA TOMISLAVA
Adresa: Trg kralja Tomislava 2, 32000 Vukovar
DOM ZDRAVLJA VUKOVAR - ILOK
Adresa: J.J. Strossmayera 49, 32236 Ilok

narucivanje

Svjetski dan borbe protiv raka koji se obilježava 4. veljače, Hrvatska liga protiv raka upozorava da je Hrvatska po preživljavanju od zloćudnih bolesti i dalje ispod europskog prosjeka.
Od raka u Hrvatskoj godišnje oboli oko 23.000 ljudi, a umre oko 11.000. Prema svjetskom istraživanju objavljenom lani Hrvatska je po preživljavanju kod većine karcinoma u donjoj polovici ljestvice europskih zemalja.

S druge strane bilježimo dobre rezultate u preživljenju kod zloćudnih bolesti u dječjoj dobi – kod limfoma 95 posto, tumora mozga 73 posto te akutne limfoblastične leukemije 85 posto.

U Hrvatskoj se provode nacionalni programi ranog otkrivanja raka dojke, debelog crijeva i vrata maternice, no odaziv na preventivne preglede nije zadovoljavajući.

Očekuje se i donošenje Nacionalnog plana protiv raka, kojemu je cilj zaustaviti porast oboljelih i umrlih te spasiti između 5 i 7 tisuća života godišnje.
Ovogodišnji slogan Svjetskog dana protiv raka glasi “Ja jesam. Ja hoću”, a njime se želi ukazati da se prevencijom, ranim otkrivanjem i pravovremenom i kvalitetnom terapijom svake godine može spriječiti smrt kod 3,7 milijuna ljudi u svijetu.

– O raku se treba govoriti što češće i upozoravati građane da primarnom prevencijom sami mogu pridonijeti sprečavanju nastanka ove teške bolesti tako da usvoje zdrave životne navike kroz zdravu prehranu, tjelesnu aktivnost, odgovorno spolno ponašanje, smanjenje izloženosti suncu te izbjegavanje duhana i alkohola. Ovo je treća godina zaredom da obilježavamo ovaj dan kako bismo educirali građane o prevenciji raka te potaknuli sve segmente društva na veći angažman u cilju smanjenja pojavnosti i smrtnosti od raka te poboljšanja kvalitete života oboljelih od raka- izjavila je Nives Morić, predsjednica udruge P.I.N.K. – life.


Za nove informacije o corona virusu i preporuke posjetite stranicu

www.zzjz-vsz.hr


Pretraga

EU projekt

„Poboljšanje uvjeta za pružanje primarne zdravstvene zaštite
u Vukovarsko-srijemskoj županiji“

  

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa «Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.»

SAVJETOVALIŠTE ZA DOJENJE

Palijativna skrb

EU projekt (UP.02.2.1.02.)

eu projekt21

edukacija

KORISNI TELEFONI

 Opća bolnica Vukovar
           +385 32 452 111
 
 Zavod za javno zdravstvo,Vukovar
           +385 32 413 179
 
Opća bolnica Vinkovci
           +385 32 349 349
 
Hitna medicinska pomoć
           
194 ili 112
 

 

 

HZZO Vinkovci
          +385 32 308 911

HZZO Ispostava Vukovar
           +385 32 441 725

HZZO Ispostava Ilok
           +385 32 590 440


 Izrada i održavanje MCE Vukovar

U svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva www.dzvukovar.hr koristi kolačiće (cookies).

Postavke kolačića možete kontrolirati i prilagođavati u Vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem istih.

Prihvaćam